Natěrač
Leoš Noha

Leoš Noha

Narodil se 4. května 1968 v Ústí nad Labem.

Vyučil se mechanikem elektronických zařízení. Vystřídal řadu zaměstnání. Pracoval jako opravář televizorů, montér STA, zmahač ohňů, pomocný zámečník a silnoproudý elektrikář, tiskař, barman v rockovém klubu aj. Amatérsky hrál divadlo od roku 1987 v souborech Theater der Himmel a Vyžvejklá bambule, byl zpěvákem skupiny Invalidní důchod. Začátkem 90. let začal pracovat v Činoherním studiu v Ústí nad Labem jako osvětlovač. Brzy zde začal hrát malé role, v roce 1995 přešel do hereckého souboru, v němž vytvořil desítky postav. V roce 2004 hostoval v Divadle Na zábradlí, kam o rok později vstoupil do angažmá.

V roce 2009 spoluzakládal homemetalovou kapelu Buzerant, jež účinkovala v inscenaci Divadla Na zábradlí Blanche a Marie. Spolu s Petrem Čtvrtníčkem vytvořili minimalistické duo Evald a Vašek.

Spolupracuje také s filmem a televizí. Diváci jej mohli vidět ve filmech Mistři, Protektor, Alois Nebel nebo televizních seriálech  Letiště, Gynekologie, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl, Helena a Pustina. Doslova kultovní se stala jeho postava veterináře Ády Větvičky v televizním seriálu a později i filmu Okresní přebor.


TOPlist